Image
Lakatos Mihály
testépítés, fitnesz
Lakatos Mihály 1985-ben lépett be először egy konditerem ajtaján. Neve sokak számára ismert lehet testépítő- és fitnesz körökben, hiszen ő maga 15-szörös testépítő magyar bajnok különböző szövetségeknél, Európa-és világbajnok, többszörös nemzetközi kupagyőztes, emellett szárnyai alatt bontakozott ki megszámlálhatatlan, nagy sikereket elért versenyző. Jelenleg versenyzők felkészítése a fő profilja, de hobbi sportolókkal is foglalkozok.Mióta foglalkozol súlyzós edzéssel?

1985-ben, az erdélyi Marosvásárhelyen léptem először egy nagyon kezdetleges felszereltséggel rendelkező konditerembe, ahol a helyi súlyemelő szakosztály fiatal sportolóival, a számukra kialakított teremben edzettünk, amolyan megtűrt, de elviselt státuszban. Korábban a testépítés mellett erőemeléssel is foglalkoztam versenyszinten, valamint erőemelők versenyfelkészítésével, de évek óta a testépítés valamint a fitnesz szakág maradt a profil-palettámon, és nagy valószínűséggel a jövőben is ezen a szárnyoldalon maradok. Jelenleg versenyzők felkészítése a fő profilom, de hobbi sportolókkal is foglalkozok.

Mely eredményeidre vagy a legbüszkébb?

15-szörös testépítő magyar bajnok különböző szövetségeknél, Európa-és világbajnok, többszörös nemzetközi kupagyőztes.

Mióta dolgozol edzőként?

1990 novemberében kerestek tapasztalattal és versenyzői múlttal rendelkező sportolót egy győri konditerembe, így kerültem képbe. Abban az időben még nem volt feltétel a szakvégzettség, többre értékelték a szaktudást a manapság már elég könnyen megszerezhető sportoktatói okiratnál.

Mi motivál az edzői munkában? 

Dőreség lenne azt állítanom, hogy csak új és magasabb szintű kihívások. Minden amit hatékonyan tovább tudok adni, vagy amit tanulok edzőtársaimtól; akár egy gyakorlaton belül elvégzett, számomra más irányú mozdulatsor, amely lehet eddig még nem ismert hatásfokot gyakorol az adott izomcsoportra, motiváló jellegű lehet. Legalábbis az én edzői repertoáromban. Természetesen a legnagyobb kihívás számomra, a látványos átalakulás megvalósítása, amely egy emberi testben megmutatkozhat. Hihetetlen mire képes a csodálatos emberi test! Csak foglalkozni kell vele, és meghálálja vele való törődést.

Kiket vársz az edzettjeid körébe?

Nem teszek kivételt, minden mozogni, átalakulni vágyó vendéget tárt karokkal fogadok, aki az egészséges életmód mellett teszi voksát, de a versenyzői kör kivételesen nagy feladat elé állít, és bár lényegesen nehezebb és felelősségteljesebb színpadra felkészíteni valakit mint a strandra, mégis izgalmasabb, és nagyobb katarzissal tölt el ez az irányvonal. Palecián Judittal, aki számos világversenyen letette már névjegyét, és versenypózolást is vállal én meg az edzéseken túl versenyspecifikus táplálkozásban /ideértve a táplálékkiegészítők hatásos fogyasztását is!/, próbálok hatásos segítő jobbot nyújtani így "egy csomagban” vállalunk mindent ami a bonyolult versenyfelkészítéssel jár. 

Záróakkordként szeretném még egyszer kihangsúlyozni, hogy más jellegű mozgáselvtől sem zárkózom el, hiszen nem lehet mindenkiből testépítő- és fitnesz versenyző, de testével és lelki egyensúlyával mindenki foglalkozhat. Nem utasíthatunk el senkit aki tenni akar valamit egészsége megőrzése és javítása céljából. Az önkifejezés szelleme mindenkiben
Copyright © 2019 Cutler Győr. Minden jog fenntartva.