Image

Kormos Zoltán
Testépítés és fitnesz 
Személyi edző, testépítő versenyző, gyógymasszőr

Mióta az életed része a sport, a súlyzós edzés?

6 éves korom óta versenyszerűen sportolok. Pályafutásomat szertornászként kezdtem, amit 13 évig űztem. Számtalan magyar bajnoki címet szereztem, nemzetközi versenyeket nyertem. A magyar olimpiai válogatott keret tagja voltam a szöuli olimpián. Sajnos a versenyre már nem tudtam kiutazni egy gerincsérülés miatt. Az operáció és a rehabilitáció után találtam rá a súlyzós edzésre. Ennek most már 30 éve. 

A testépítés terén mely eredményeidre vagy a legbüszkébb?

Versenyezni 20 évvel ezelőtt kezdtem, akrobatikus fitneszben. Az 5 magyar bajnoki címem mellé 2 világbajnoki győzelmet szereztem. Ezután tértem át a testépítésre, ahol szintén a csúcsra jutottam. 4-szer győztem világbajnokságon, és megszereztem a profi világbajnoki címet is. Legutóbbi versenyem egy Európa Bajnokság volt, amit az 50. születésnapomon rendeztek. Gyönyörű ajándékot kaptam, mivel ezt a versenyt is megnyertem. Méltó befejezése volt ez az aktív versenyzésnek. 

Mi motivál az edzői munkádban?

Azt mondják, 50 év felett már a "B" oldal pörög. Én ezt másként látom. Új terveim, céljaim vannak, amiket már el is kezdtem megvalósítani. Egyik ilyen célom az edzősködéssel kapcsolatos, amit 20 éve főfoglalkozásként űzök. Szeretném az évek alatt megszerzett tudásomat továbbadni. Akár versenyzőknek, akár olyan személyeknek, akik fogyni, izmosodni akarnak, vagy "csak" az egészségüket szeretnék megőrizni. Eddig két olyan versenyző volt, akik nem "egyszezonos" felkészítést akartak, hanem évekig az irányításommal edzettek. Mindketten világbajnokok lettek. 

Kiket vársz az edzettjeid közé?

A vendégeim legnagyobb részét azok az átlagemberek alkotják, akiknek nem a versenyzés a célja, hanem az alakjuk és közérzetük javítása. A velük való munka legszebb és legmotiválóbb része az, amikor pl. egy hölgy sugárzó szemekkel újságolja, hogy elment vásárolni, és egy számmal kisebb szoknyát tudott venni magának. Szóval várom mindazok jelentkezését, akik betévednek az edzőterembe, kortól, nemtől, és céltól függetlenül. Bárkinek tudok személyre szabottan segítséget nyújtani edzésben, táplálkozásban, étrend kiegészítők használatában.
Copyright © 2019 Cutler Győr. Minden jog fenntartva.